Tura 2013. - Slovenija i Istra 20.-27.7.2013.

2010. smo prvi put počeli planirati turu po Sloveniji. Tada smo od ideje odustali zbog činjenice da je Slovenija znatno skuplja od zemalja po kojima smo do tada vozili, kao i da uglavnom ne bi smo mogli spavati  van kampova. Nakon 3 godine, i iskustava koje smo 2012. stekli u Slovačkoj i Poljskoj, stara ideja se ponovo javila, ali je ovog puta i realizovana.
Pošto nam je Slovenija, sa nekih predhodnih putovanja, bila relativno poznata mogli smo detaljno pristupiti planiranju puta. Datum polaska je mesecima unapred bio fiksiran, dvadeseti jul. Odlučili smo da železnicu moramo po svaku cenu zaobići, jer su nam sećanja na prošlogodišnje putovanje i dalje bila veoma sveža. Tražili smo kompromis između najmanje skupe i najmanje komplikovane opcije. Kada smo već bili rešili da se svojim automobilima prebacimo do Ljubljane, poznanik čije smo autoprevozničke usluge i ranije koristili se pojavio sa spasonosnim rešenjem. On nas vozi do Podvolovjeka (30km severoistočno od Ljubljane) i 8 dana kasnije nas čeka u Rijeci. Ostatak vremena vozač Mifa će sa suprugom provesti u Istri.
Ostalo je još samo da se utvrdi koliko nas tačno ide. Pošli smo od broja 7, ali nas je poslednjeg dana ostalo 5, broj koji nam se i do sada pokazao kao najčešći i najpraktičniji. Ove godine osim stalne postave (Ive i mene) putuju i Duca, Sale i Marko.

Prikaz ture po danima:

Dan 1. Podvolovjek (SLO) – Škofija Loka (SLO)

Dan 2. Škofija Loka (SLO) - Bled (SLO)

Dan 3. Bled (SLO) – Bovec (SLO)

Dan 4. Bovec (SLO) – Most na Soči (SLO)

Dan 5. Most na Soči (SLO) - Izola (SLO)

Dan 6. Izola (SLO) – Novigrad (HR)

Dan 7. Novigrad (HR) – Pula (HR)

Dan 8. Pula (HR) - Rijeka (HR)

 

KONTAKT:damir@serbiaoutdoor.com

065/331-40-40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tumblr hit counter